logo-bloemist-duurzaam

stylist-in-bloemsierkunst

header3

Oliebollen

Klik om formulier te downloaden als PDF

Verras uw Valentijn

Verras je ValentijnLet op! verras uw (geheime) liefde dit jaar met een prachtig boeket op zaterdag 14 Februari! Noteer de datum in uw agenda en bestel u boeket alvast in de winkel of via de site zodat u het niet meer kun vergeten.

Groene bloemen?!

Groene bloemenJa, u leest het goed!

Nederland wordt steeds groener. Consumenten, maar vooral bedrijven werken hard aan duurzaamheid en ‘groener’ produceren en inkopen.

Met enige trots melden we dat Business Bloemist Flower-Art sinds november 2009 het SGS- certificaat Duurzame Bloemist - Niveau Goud heeft gehaald.

Dat betekent voor uw bedrijf dat u zelfs uw zakelijke bloemen en planten op verantwoorde wijze bij ons af kunt nemen.

Alle beetjes helpen, dus u kiest voortaan natuurlik ook voor onze groene bloemen... En maakt u zich niet ongerust: we hebben ze nog steeds in alle kleuren! 

Flower Art ontvangt certificaat Barometer Duurzame Bloemist

uitreiking

Door Rob Voogd
Op 30 november werd aan Chantal en Paddy Knijnenburg van Flower Art aan de Madeweg in Monster het certificaat Barometer Duurzame Bloemist uitgereikt. Zij zijn het tweede bedrijf in Nederland die dit certificaat krijgt toegewezen, en het is dus vrijwel uniek. Bovendien is het een certificaat van het hoogste niveau, namelijk niveau ‘Goud’. Met dit certificaat toont Flower Art aan dat ze bloemen en planten voor een aanzienlijk groot deel inkoopt bij geregistreerde tuinders en bloemisten, die het keurmerk FFP, danwel MPS-A voeren. Het eerste keurmerk staat voor Fair Flowers Fair Plants, en geeft aan dat duurzaam geteelde bloemen en planten zijn geteeld met respect voor mens en milieu. Het keurmerk MPS-A staat voor Milieu Programma Sierteelt en is een internationale organisatie die keurmerken voor de tuinbouwsector ontwikkelt en beheert.

Maar er zijn meer eisen die de SGS, de certificerende instantie, aan het cetrificaat stelt. Zoals bijvoorbeeld het gebruiken van groene stroom, het gebruik van energiezuinige verlichting en uitgebreide afvalscheiding. Flower Art heeft inmiddels tachtig procent van de verlichting in de zaak vervangen voor energiezuinige LED-lampen en maakt voorts ook nog gebruik van groen gas, hoewel het certificaat dit niet als eis stelt. Paddy en Chantal Knijnenburg lopen dan ook niet voor niets voorop in duurzame en energiezuinige bedrijfsvoering, zo blijkt. Ook het pakpapier is namelijk gerecycled danwel chloorvrij, en het folie waar bloemen en planten in gewikkeld worden bevat geen schadelijke stoffen.

Bij Flower Art is men uiteraard bijzonder blij met het behalen van dit certificaat, dat continue wordt gecontroleerd door de certificerende instantie. Zo moeten Chantal en Paddy nieuwe leveranciers en handelaren waarmee zij zaken doen direct aanmelden, en wordt de boekhouding regelmatig nagekeken om te zien of het percentage van 45 procent gehaald wordt. Paddy Knijnenburg verwacht dat steeds meer tuinders en bloemisten de keurmerken moeten gaan voeren, en het dus steeds vanzelfsprekende wordt dat bedrijven aan de gestelde quota komen. Uiteraard stelt de SGS deze minimale percentages et het oog op deze ontwikkeling jaarlijks bij.

Copyright © 2017 Flower Art · Madeweg 1a2  2681 PJ Monster · info@flower-art.nl · 0174 - 24 77 13 | Suede design